חינה פרסית
בחינה פרסית המנהגים נלקחים ברובם מהמסורת המרוקאית, אך מה שמבדיל אותה מחינה מרוקאית הם המאכלים והמוזיקה. כמובן שניתן לתבל את האווירה במוזיקה המרוקאית שידועה כמשמחת במיוחד. את החינה הפרסית עורכים מספר ימים לפני החתונה. החתן והכלה לובשים בגדים מסורתיים שהם תרבוש וכפתנים לבנים וזהובים ואת ידיהם מורחים בעיסה המוכרת והירוקה.
מה עושים בחינה פרסית?
את החדר ממלאים בנרות ובפרחים ואת החתן והכלה מושיבים על כרכרה מוגבהת ומקושטת. מטרת האירוע היא לחגוג עם החתן ועם הכלה לפני חתונתם ולברכם למזל טוב, לאושר ולשפע. חשוב לזכור שחינה היא עיסה מאד מלכלכת, לכן מי שחרד לגורל של שיש למטבח היוקרתי שלו שעשוי אבן קיסר צריך להצטייד במסיר לכלוך מיוחד ולהשתמש בו מיד עם הופעת כתם על השיש.
איפה עורכים חינה פרסית?
חינה תיערך ברוב המקרים בבית הכלה, אך ניתן לשכור אולם מיוחד עבור טקס החינה. אין צורך לשכור אולם גדול מדי היות שהטקס מיועד למשפחה הקרובה.
מנהג נאה הוא לשכור עגלת חינה שאותה מסיעים האורחים שלובשים את הבגדים המסורתיים למרכז האולם כדי להושיב עליהם את החתן והכלה. את הטקס ניתן ורצוי לתבל במיטב המוזיקה הפרסית כאשר האורחים מצטרפים לחגיגה במחיאות כפיים ומי שמכיר את השירים כמובן מוזמן לשיר.
תיבול הטקס
מומלץ ביותר לתבל את הטקס באלכוהול, משרוקיות וכל מה שיכול להוסיף לצבעוניות ולשמחה. את עיסת החינה שהוכנה מבעוד מועד מורחות האימהות והדודות על הרווקים כדי לברכם למצוא בני זוג ולהתחתן במהרה. ואיך אפשר בלי מתנות? בטקס החינה נהוג שאם הכלה מעניקה לחתן במתנה תכשיט או סלסילה עם מוצרים שימושיים עבורו ואילו אם החתן מעניקה לכלה תכשיט יוקרתי. לאחר חלוקת המתנות ממשיך הטקס עד אור הבוקר בשמחה ובריקודים.
מה עם אוכל?
גולת הכותרת של חינה פרסית הוא המאכלים המסורתיים. בחינה פרסית יגישו לסועדים גונדי, שהוא קציצות בשר ואורז עם תבלינים מיוחדים של העדה וכמובן ממתקי העדה שכוללים עוגיות עשויות מרציפן מצופות דבש או סוכר
עיצוב חינה פרסית
מרכיב עיקרי בכל טקס חינה הוא עיצוב האירוע. בין אם תיערך באוהל, באולם או בחצר הבית חשוב לעצב את המקום בצורה שמחה ככל שניתן : סלסלות קש, זרי פרחים, בדים, כריות, פופים, מחצלות, כדי נחושת, כל אלו יהיו מצוינים כדי לשוות לטקס מעמד שמח וחינני. והכי חשוב, כוונה שמחה מכל הלב לזוג המאושר. שיהיה במזל טוב!